graffiNOVINY

PrintChef 2018

14.08.2018

Firma GRAFFIN pořádala společně se společnostmi CANON a KOMFI dny otevřených dveří na showroomu o rozloze 1000 m² v Kácově. Účelem události bylo představit kompletní řešení řízeného tisku, od digitálních tiskáren po dokončující zařízení.

Společnost Graffin ukázala několik strojů vhodných pro zpracování digitálního tisku. Zařízení “all in one” Horizon SmartSlitter zvládá v jediném průchodu řezání, prořezávání, boční řez, bigování a horizontální i vertikální perforování dle požadavků zákazníka. HORIZON SmartSlitter za pomoci čtení čárových či QR kódů až 5 zakázek najednou a je vhodný zejména pro digitální tisk, jelikož za pomocí registrace tiskové značky kontroluje posun obrazu z digitálního tisku arch po archu a automaticky se dle potřeby nastaví jak příčně tak podelně. Návštěvníci se mohli přesvědčit při demonstraci, ve které v jediném průchodu vycházely ze zařízení pohlednice, kupóny, vizitky, blahopřání a vstupenky. ​Ukázka výseku probíhala na rotačním stroji Horizon RD-4055 s funkcemi výsek, bigování, perforace, rozřezávání, děrování a kulacení rohu různých substrátů až do tloušťky 0.5 mm. Merkantil byl tištěn na stroji Canon imagePRESS C8000VP a pohlednice laminovány na Komfi Amiga 52.

Dále bylo možno vidět plně automatickou výrobní linku pro vazbu V1 Horizon StitchLiner 5500 s nakladačem pro digitální tisk HOF-400, který je kompatibilní se širokou škálou systémových konfigurací jako je podávání archů, podávání obálek, stohování, ořezávání a rylování v závislosti na vašich potřebách. HOF-400 má schopnost zpracovávat variabilní datové aplikace. Snímač tiskových značek umožňuje podavači zvládnout proměnné archy a počítat dokumenty s integritou a verifikací. Naproti Horizon StitchLiner 5500 zákazníci mohli vidět v provozu Horizon SPF-200A zařízení pro produkci V1. Na obou strojích se vyráběly různé brožury s 3D efekty, vytvořené na Komfi parciálním UV lakovacím stroji Spotmatic 36.

HORIZON StitchLiner 5500 + HOF-400; SmartSlitter

Pro vazbu V2 společnost Graffin demonstrovala lepení knih na jednokapsové lepičce Horizon BQ-270V s lepidlem Graffin Glue a následný ořez proběhl na jednonožovém trojřezu Horizon HT-30C. Obálky knih se tisknuly na digitální tískárně Canon imagePRESS C750 a laminace proběhla na zařízení Komfi Amiga 36.

Horizon AFC-746F + stohovací jednotka PST-40

Nechybělo ani falcování a bigování pro výrobu jídelních lístků a map. Pro velký merkantil (mapy) bylo předvedeno falcování na digitálně řízeném skládacím stroji s křížovým lomem Horizon AFC-746F v kombinaci se 6 paralelními kapsami, prvním křížovým nožem a dvěma kapsami pod nožem a druhým křížovým nožem. Pro jídelní lístky bylo připraveno bigovací a skládací zařízení Horizon CRF-362, který zvládá v jednom průjezdu rylování, perforování a skládání. Prostřednictvím dvou kapes je možné vytvořit až 10 záhybů na archu. Horizon CRF-362 je velice šetrný, proto se doporučuje především pro digitální tiskoviny. Tisk jídelních lístků probíhal na zařízení Canon imagePRESS C8000VP, laminace na Komfi Amiga 52 a následný parciální lak na Komfi Spotmatic 36.

V neposlední řadě byla zákazníkům představena variabilní trojřez Horizon HT-1000V inline napojené se čtyřkapsovou lepičkou Horizon BQ-470, řezací centrum Perfecta 115, černobílá digitální tiskárna Canon varioPRINT 140, velkoformátový inkoustový stroj pro tisk plakátů Canon imagePROGRAF PRO-6000S.