graffiNOVINY

DRUPA 2024 za rohem!

19.04.2024

Společnost Komori Corporation (prezident a zástupce ředitele Satoshi Mochida) se zúčastní veletrhu drupa 2024, který se bude konat v Düsseldorfu, Německu. Tento článek poskytuje nejnovější informace o výstavě.

Osnova události

Období: Úterý 28. května až pátek 7. června 2024 (celkem 11 dní)

Hodiny: 10:00 – 18:00 (v sobotu a neděli 10:00 – 17:00)

Místo: Stánek E02, Hala 15, Veletržní areál Düsseldorf, Německo

Komori Group účel

Přinášíme Kando „nad očekávání“ tím, že přispíváme společnosti tiskovou technologií .

Komori vyvijí tiskovou technologii již více než 100 let a rozšiřuje možnosti papírových a elektronických médií. Letos na veletrhu drupa 2024 Komori ukáže řešení, která podporují společnost a vytvářejí Kando s hodnotou, která je o krok za očekáváním.

Téma výstavy: Propojená automatizace

Tiskový průmysl čelí řadě výzev, včetně rostoucích nákladů na suroviny, nedostatku pracovních sil a nutnosti udržitelnosti. Společnost Komori prosazuje propojenou automatizaci jako proaktivní strategii úspěchu. Propojená automatizace spočívá v propojení veškerého vybavení v tiskárnách za účelem dosažení zlepšené viditelnosti, automatizace a efektivity v výrobních procesech. Tento komplexní přístup optimalizuje pracovní postupy, což zase posiluje produktivitu a ziskovost.

Dále Komori prosazuje tiskové postupy s ohledem na životní prostředí, zahrnující automatizované kontroly kvality, robotickou logistiku, úspory energie a technologie zaměřené na minimalizaci odpadu papíru. Tyto iniciativy společně přispívají k vytvoření chytrých továren, které dávají přednost jak lidem, tak životnímu prostředí.

Na veletrhu drupa 2024 Komori představí své nejnovější modely ofsetových tiskáren s energeticky úspornými designy a uživatelsky přívětivými rozhraními. Navíc společnost představí nový digitální UV Inkjet tiskový stroj J-throne 29 ve formátu B2 , který nabízí nepřekonatelnou návratnost investice a výjimečnou rychlost a výkon.

Návštěvníci stánku Komori v hale 15, stánek E02, si tyto inovace budou moci prohlédnout na vlastní oči.

Komori stánek na hale 15, stánek E02

Komori komerční tisková zóna

Ofsetový tiskový stroj Lithrone G37P advance EX Edition (GL-837P-A) s osmi barvami a možností perfektního tisku o rozměru 37 palců s využitím vytvrzování pomocí UV (LED) technologie.

Část stánku společnosti Komori ukáže náhled do budoucnosti obecného komerčního tisku, který připomíná chytrou továrnu. Komori představí inovativní řešení navržená pro automatizaci každé fáze tiskového procesu, od tisku až po dokončení knih. Tyto pokroky si klade za cíl zvýšit produktivitu tiskařských společností a řešit trvalý problém nedostatku pracovních sil v odvětví.

Prostřednictvím reálného sloučení a analýzy dat bez potřeby lidského zásahu Komori ukáže, jak každé zařízení může pracovat na své maximální účinnosti.

Layout Komori stánek v hale 15, stánek E02

V jádru konceptu SMART Factory (Chytré továrny) společnosti Komori je optimalizace lidských zdrojů. Delegováním rutinních úkolů automatizovaných systémů a spolupracujících robotů se zruční operátoři mohou soustředit na činnosti s vyšší přidanou hodnotou. Úkoly jako hodnocení kvality, včetně kontrol hustoty a registrů, tradičně prováděné zkušeným personálem, stejně jako fyzicky náročná práce s manipulací a přepravou materiálů, mohou být nyní efektivně prováděny technologií.

Návštěvníci Komori stánku budou mít možnost zažít na vlastní oči prostředí “Chytré továrny”, kde se ukáží komerční tiskové zakázky v automatizovaném pracovním postupu. Poté, co tiskový stroj Lithrone G37P advance s autopilotem vytiskne archy, bude hotovou paletu přemisťovat AMR (Autonomní mobilní robot) k falcovacímu stroji s robotem na paletizaci. Nad celým procesem bude dohlížet software KP-Connect Pro od společnosti Komori, který umožňuje optimalizaci produkce v reálném čase.

Pro další ukázku kompletního procesu výroby v prostředí “Chytré továrny” bude software KP Connect nadále monitorovat hotové signatury při přepravě AMR k protilehlému stánku The Postpress Alliance (TPA – Hala 15, stánek E20).

Digitální tisková zóna společnosti Komori

  • Premiéra UV Injekt digitálního tiskového stroje J-throne 29 ve formátu B2

Na veletrhu drupa 2024 představíme J-throne 29, tiskový stroj B2 formátu s UV inkoustem a technologií inkoustového tisku, který dosahuje světově přední návratnosti investice s rychlostí tisku 6 000 archů za hodinu jednostranně a 3 000 archů za hodinu oboustranně. Tato produktivita nejvyšší třídy a široká kompatibilita s různými podklady, používající nově vyvinutý UV inkoust společnosti Komori, významně rozšiřují možnosti digitálního tisku. Komori ukáže, jak můžete využít jak ofsetovou, tak digitální technologii k posunu tiskového průmyslu dopředu.

J-throne 29 - 29 palcový archový UV Inkjet digitální tiskový stroj

Zóna obalářského tisku společnosti Komori

Sedmibarvový Lithrone GX40 advance EX Edition (GLX-740A+CC) vybavený UV sušením a dvěma lakovacími jednotkami

Při zvažování široké škály možných tiskových materiálů je přitažlivost obalových produktů nejvyšší, vyžaduje nápaditý design, který motivuje spotřebitele k interakci s produktem. Pro odlišení těchto obalů jsou používány specializované barvy a inovativní tiskové techniky, včetně lakování a simulovaného ražení, které zvyšují jejich hodnotu. Dosáhnutí takové excelence vyžaduje tisk nejvyšší kvality, který musí splňovat přísná kritéria, včetně přesné reprodukce barev, zvýšené produktivity, zjednodušených procesů změny barev a snížených emisí CO2 díky efektivní likvidaci papíru a inkoustu.

Vzhledem k tomu, že výroba tiskových materiálů směřuje k většímu množství malých dávek vyžadujících častější změny úkolů, je zlepšení schopnosti efektivně měnit úkoly klíčové pro řešení těchto výzev.

Společnost Komori tyto výzvy splní a předvede pokročilý tiskový stroj Lithrone GX40, který kombinuje různé technologie do jednoho průchodu. Stroj bude mít schopnost dvojitého lakování a také funkce Super Short Makeready a Smart Color (Chytré barvy) od společnosti Komori, které snižují odpad při nastavování a pomáhají řešit tiskové problémy. Snížení odpadu při nastavování, spotřeby energie a emisí CO2 podporuje udržitelná opatření.

Společnost Komori Corporation (Sumida-ku, Tokyo; prezident a generální ředitel: Satoshi Mochida) má potěšení oznámit vývoj tiskového stroje Lithrone GX/G advance EX. Tento tiskový stroj bude představen na veletrhu drupa 2024.

 

Lithrone GX/G advance EX edice:

Nové standardy produktivity a udržitelnosti

Série tiskových strojů Lithrone GX/G advance přináší světově uznávanou návratnost investic a je uvedena na trh globálně. Její neustále se vyvíjející produktivita se přizpůsobuje aktuálním dobám a řeší hlavní výzvy, jako jsou rostoucí náklady na energii a nedostatek operátorů, kteří tlumí zisky tiskových společností. Komori vyvinula sérii tiskových strojů Lithrone GX/G advance vybavenou revolučními novými funkcemi, které mají za cíl řešit tyto problémy a dosáhnout dalšího růstu produktivity a udržitelného řízení. Využitím nejnovější tiskové technologie snižuje tento nejnovější vývoj od společnosti Komori náklady na energii a zvyšuje efektivitu operátorů, posouvá podniky k novým výšinám.

 

Tři zásadní funkce pro dosažení udržitelného tisku

Komori je průkopníkem ekologicky šetrného tiskového stroje navrženého tak, aby podporoval tiskaře a zároveň snižoval emise skleníkových plynů (GHG). Tiskový stroj snižuje spotřebu energie během tisku až o18 %* a zajišťuje stabilní provoz nakladače a vykladače, čímž snižuje spotřebu odpadového papíru a dosahuje tak snížení emisí GHG a vysoké produktivity.

*Účinek funkce Smart Inking Flow a DC vývěvy dohromady

  • Smart Inking Flow

Optimalizované uspořádání válců podložené nejmodernější analýzou zajišťuje nejen zlepšení kvality tisku prostřednictvím stabilní kontroly hustoty, ale snižuje také teplo a spotřebu energie snížením zatížení rotačního pohonu.

  • DC vývěva

DC vývěva od společnosti Komori dosahuje ekonomického a ekologického provozu při zachování potřebného vysokého průtoku vzduchu pro správné stabilizování stroje. Výrazně snižuje spotřebu energie díky nízkému energetickému provozu a minimálnímu generování tepla, a to v kompaktním a lehkém provedení.

  • e-Mist

Revoluční mikrotovářkový systém od společnosti Komori přímo řídí vlhkost papíru k boji proti statické elektřině. Systém udržuje spotřebu energie na minimu prostřednictvím řízení doby zvlhčování, spotřeby energie a spotřeby vody. Další výhodou je zlepšení zarovnání tisku při doručování.

 

Obrazovka KID (Komori Information Display) byla aktualizována.

Zlepšená efektivita operátorů pomocí vylepšeného rozhraní

  • Všechny potřebné informace o tisku jsou přístupné na jednom displeji

Rozvržení obrazovky KID bylo přepracováno pro zvýšení operační efektivity. Nyní jsou všechny důležité informace o tisku pohodlně sdruženy na jednom displeji. Operátoři mají přehled o inline kontrolách kvality, regulaci hustoty, údajích o dalším úkolu, registrech, přednastaveních a další. Není třeba nepotřebně přepínat mezi obrazovkami – naše intuitivní rozhraní zajistí, že všechny podstatné údaje jsou snadno dostupné, optimalizující pracovní postup operátorů a produktivitu.

  • Operátoři na všech úrovních mohou snadno přepínat mezi úkoly

Všechny potřebné údaje pro úkol, včetně aktuálního pokroku úkolu, odhadovaného zbývajícího času a časování akcí operátora, mohou být vizualizovány. I nezkušení operátoři mohou snadno a efektivně přepínat mezi úkoly.

 

KP-Connect zóna

  • Využití KP-Connect umožňuje Chytrou továrnu

V zóně KP-Connect, která ztělesňuje výstavní koncept Connected Automation, se vizualizuje (monitoruje) vše od provozu každého zařízení na stánku Komori po emise CO2 v reálném čase a navrhuje udržitelné chytré továrny. Sdružení digitálních informací prostřednictvím KP-Connect povede k autopilotnímu řízení tiskových strojů a spolupráci s AMR. Na stánku Komori techničtí pracovníci představí příklady propojení a poskytnou technické poradenství. Komori také představí informace o nových produktech a funkcích, stejně jako tipy na využití provozních dat.

 

Zóna technologie tisku

Jsme nadšení, že můžeme představit řadu tiskových technologií, které společnost Komori pionýrsky prosazuje po celou svou bohatou stoletou historii. Tisková technologie, s její schopností reprodukovat téměř cokoli, stojí jako základní kámen budoucích pokroků. Naše prezentace poskytne náhledy na nejnovější vývoj v tiskovém byznysu společnosti Komori, zdůrazňující současné úspěchy a inovace společnosti.

 

Tisk bezpečnostních prvků

V oblasti tisku bezpečnostních prvků přispíváme k ochraně identity jednotlivců, firem a národů po celém světě. Na naší výstavě můžete vidět, jak dokážeme kombinovat širokou škálu moderních prvků proti padělání procesů na našich vzorových bankovkách.

 

Grafická elektronika (PE)

Využitím tiskové technologie pro splnění rostoucích požadavků ve výrobě polovodičů a elektronických součástek snižujeme zátěž životního prostředí a lidských zdrojů. Inovativní tiskové technologie příští generace, které jsou aktivně používány v různých oblastech, budou představeny se vzorky a videi.

 

Rotační ofsetový tisk

Systém G38 s technologií H-UV L (LED) od společnosti Komori poskytuje vysokou tiskovou kvalitu strojů s nakladačem s vysokou produktivitou rotačního tiskového stroje, včetně nízké spotřeby energie. Podívejte se na případové studie zákazníků, kteří dosáhli překvapivých objemů produkce, a na vzorky tištěné systémem G38.

 

Komori Chambon

Komori Chambon, člen skupiny Komori, navrhuje a vyrábí výrobní linky pro obaly, využívající rotogravuru, flexografie a ofsetového tisku spolu s rotačním řezáním, doručováním a speciálními postpress operacemi, poskytující komplexní řešení od začátku do konce.

 

Ekologická (udržitelnostní) zóna

Komori si klade za cíl dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality, aby tak bylo možné dosáhnout udržitelné společnosti. Vyvíjí ekologicky šetrné tiskové stroje, vybavení a systémy a poskytuje řešení, která snižují environmentální dopad. To přispívá ke zvyšování produktivity a snižování spotřeby energie a nákladů na energii.

 

Zóna KOMORI-Kare a K-Supply

KOMORI-Kare je nová služba pro řešení problémů, která zákazníkům zpřístupňuje a usnadňuje zlepšování aktivit tím, že poskytuje know-how a znalosti, které Komori vybudovala. Podporujeme naše zákazníky různými způsoby, včetně preventivní údržby, aktualizací, služeb a poskytováním materiálů.

 

Galerie tisku

Zákazníci z celého světa mohou vidět širokou škálu barevných vzorků tisku vyrobených s tiskovými stroji společnosti Komori.

Divadlo

Pro obecné publikum nebo skupiny se zvláštním zájmem je k dispozici speciální divadlo s širokou obrazovkou. Každý den budou k dispozici nejnovější informace o široké škále témat, včetně nových modelů a fascinující tiskové technologie. Rozvrh promítání bude zveřejněn při blížících se termínech výstavy.

S napětím očekáváme Vaši návštěvu na stánku společnosti Komori během drupy 2024. Společnost Komori se připravuje na další století a jsme připraveni vás zavést do vzrušující nové kapitoly.

Komori Drupa teaser video

* Prosím, uvědomte si, že výstavní předměty se mohou bez předchozího upozornění změnit v závislosti na okolnostech.