graffiNOVINY

Společnost ePrinting zvýšila produkci až o 30%

08.12.2023

ePrinting, italská tisková společnost, udržuje dlouhodobý vztah s firmou Komori. Majitel Francesco Costa vysvětluje, že jeho vášeň pro tisk začala v mladém věku. S lidmi zaměřeným přístupem k rozvoji svého podniku Costa nyní zažívá obrovský růst, a k jeho osobní vášni k přírodě ho přivedla volba Komori GL840 Advance včetně technologie ozónově bezpečného HUV. Společnost prosperuje, vyrábí tiskové zakázky vysoké kvality a může zaručit dodací termíny způsobem, který je extrémně přesný.

Komori GL840 Advance

Mé jméno je Francesco Costa, je mi 31 let a žiji v Grottaglie, malebném apulijském městě v provincii Taranto (Itálie), známém po celém světě pro slavnou “keramiku”. Mám dva děti a úžasnou manželku, se kterou si rád vychutnávám rybaření v mém volném čase v nedalekém Jónském moři nebo dlouhé procházky v lese a na venkově v nedalekém Národním parku Pollino. Také rád pečuji o svou osobní zahradu, což mi přináší zvláštní spokojenost, zejména když vidím své děti zapojené. Považuji PŘÍRODU za prostředek k dosažení vlastního fyzického a duševního blaha, zejména v nejnáročnějších okamžicích života. Často utíkám na svůj člun nebo s trekingovou obuví, abych dosáhl stavu pohody, který mi dodává energii k lepšímu čelění pracovním výzvám.

Láska k tisku se nese v rodině

Navštěvoval jsem umělecký institut se specializací na reklamní grafiku a absolvoval jsem v roce 2011.

Během mého studia jsem často navštěvoval grafickou firmu mých rodičů, TIPOGRAFIA ETTORRE, založenou v roce 1989, kde jsem vnímal “vůně” typografie od dětství.

I během mého studia na institutu jsem měl to štěstí, že jsem mohl navštěvovat laboratoře typografie a litografie, postupně rozvíjejíc silnou vášeň pro toto odvětví, což bylo také díky vlivu mého otce.

Francesco Costa (ePrinting) & Fabrizio Giannuzzi (Komori)

Hlavní důraz na výrobní časy a proces

Část mé práce, která mě vždy fascinovala, je výrobní proces. Je okouzlující přemýšlet o tom, že k vytvoření tištěného produktu potřebujete fázi předtisku, fázi tisku a fázi po tisku nebo dokončování. A znalost dostupných prostředků, spolu s typem poptávky, která přichází z trhu od zákazníků, mi umožnila pochopit, jak důležité je hodnocení výrobních časů s cílem lépe koordinovat týmy každého sektoru (Předtisk – Tisk – Dokončování) a vytvářet efektivitu ve výrobě.

Vysoká úroveň služeb pro dosažení vítězství!

V roce 2019 jsem založil svou společnost ePrinting s myšlenkou zaměřit se na výrobu v odvětví B2B a nabídnout svým zákazníkům (litografům, grafickým agenturám, reklamním studiím) možnost zaručit rychlou službu svým zákazníkům a vysokou úroveň kvality, aniž by to ohrozilo konkurenceschopnost tiskovin.

Oblast, ve které působíme s ePrinting, je obchodní/redakční (časopisy, knihy, letáky, brožury apod.), kde je služba možná klíčová a rozhodující, možná více než kvalita a cena. Takže po vytvoření nové výrobní lokality o rozloze 2500 metrů čtverečních (vždy v Grottaglie), jsem zaměřil svou pozornost na hledání nejlepší technologie, která by mohla zaručit tři požadavky prodeje: Cena, kvalita a služby.

Silné dědictví od Komori

Znám Komori již několik let. Můj otec v posledních 20 letech zakoupil pro starý rodinný podnik 3 tiskové stroje Komori: L440, L420 a LS840, s nimiž během několika let dokázal konsolidovat zajímavý obrat, získávaje velké dovednosti v odvětví B2B.

Znalost světa Komori, vztahy s místními prodejci (které bych označil za téměř rodinné, stejně jako profesionální), efektivita technické podpory, spolehlivost mechaniky a elektroniky KOMORI, technologický vývoj plně dostupný operátorovi – to všechno mi usnadnilo volbu ve prospěch Komori v oblasti tisku.

Po pečlivém zkoumání všech hlavních německých značek jsem byl přesvědčen, že Komori je nejlepším řešením pro mé podnikání.

Přístup založený na lidech

Je zřejmé, že spoléhat se pouze na technologii nestačí k dosažení a upevnění růstu. Na novém výrobním místě jsem tvrdě pracoval na tom, abych umístil své spolupracovníky do středu dění. Považuji firmu především za spolupráci lidí. Není náhoda, že mluvíme o lidských zdrojích, zdrojích, které, jsou-li umístěny do středu projektu, budou hnací silou pro rozvoj společnosti. V Komori jsem našel skvělého partnera k posílení tohoto konceptu „nejdříve lidé“. Znalost zařízení ze strany mých spolupracovníků je zásluhou japonského výrobce, dodatečným garantem, pokud chcete zaručit kvalitu a služby zákazníkům.

Každodenně komunikuji se svými spolupracovníky a to, co v tiskovém odvětví vyniká, je klid, s jakým používají technologie od Komori. Snadnost použití a snížené úsilí lidské práce jsou příčinou této operační pohody, což je zásluha, kterou musím přiznat Komori.

Nová instalace s technologií HUV

V září 2022 jsme nainstalovali nový KOMORI LITHRONE G40P advance 8 barev s technologií HUV. Stroj je vybaven všemi automatizacemi nezbytnými k tomu, aby byl konkurenceschopný v zakázkách, které charakterizují naši práci, zakázkách, kde průměrný náklad nepřesahuje 1000/1500 kusů.

Kromě simultánního vstupu desek, který umožňuje výměnu 8 desek za pouhých 80 sekund, je stroj vybaven všemi systémy kontroly kvality (PDC-SX, KID, PCC), které umožňují standardizaci kvality s extrémní snadností použití. Byl jsem přesvědčen o nákupu Komori, protože považuji stroje japonského výrobce za nejvyváženější z hlediska spolehlivosti, výrobních výkonů a dopadu na životní prostředí.

Není náhoda, že jsem zvolil systém HUV, excelenci, kterou má pouze Komori v odvětví ozónově bezpečného vytvrzování UV. S novým závodem jsem během 6 měsíců viděl růst objemu našeho podnikání o více než 30 %, s úrovní kvality (také zaručenou technologií HUV), kterou naši zákazníci velmi oceňují. Plně automatizovaný závod vybavený polymerizací HUV nám dnes umožňuje zaručit dodací termíny extrémně přesným způsobem, aniž bychom riskovali ztrátu nejnaléhavějších zakázek.

Navíc nám tisk HUV umožnil získat procesy, které bychom s běžným strojem nikdy nemohli tisknout, například plast PPL, který si náš zákazník ještě před pár lety nechal tisknout mimo region. A to není vše: po vytvoření také důležitého digitálního systému jsem byl schopen vidět, že náš tiskový stroj Komori nakonfigurován tímto způsobem je konkurenceschopný i na velmi malých výrobních sériích. Objednávka 200 kopií knihy s 40 stranami vloženými do stroje je výhodnější tisknout na Komori než na digitálním systému, s vynikajícími výrobními náklady a kvalitou, která nemá obdoby.

Daty řízená výroba pro ještě větší efektivitu!

Dnes studuji s mými spolupracovníky každou jednotlivou objednávku s cílem vytvořit historii (díky také Komori cloud systému), která nás staví do pozice vybrat nejlepší způsob postupu do budoucnosti. V obchodním sektoru je zřejmé, že více než 60 % procesů probíhá ve formátu A4 (násobky a podnásobky). S Komori studujeme, z tohoto důvodu, Lithrone G37, ofsetový protokolový formát, který by, spolu s existujícím Lithrone 840 Advance, mohl umožnit standardizaci výrobních formátů, dosahujíc tak obrovských časových úspor a tím i obrovských ekonomií ve výrobě, a tedy další konkurenceschopnosti.

Zkrátka, mohu se považovat za šťastného člověka. Protože se nacházím ve svém milovaném odvětví díky kulturnímu dědictví, které mi zanechali rodiče, obklopuje mě odvážnými spolupracovníky, které považuji za členy své rodiny, a měl jsem to štěstí potkat na své cestě společnost Komori, kterou považuji za váženého a spolehlivého partnera, se kterým mohu rozvíjet vzrušující průmyslový projekt.

ePrinting tým